Recept: stamppot zoete aardappel, rucola, geitenkaas, chorizo

Er zijn van die dagen dat ik weinig zin heb om te koken. Om te voorkomen dat ik een pizza in de oven ga schuiven (niets mis mee, maar een van mijn goede voornemens is om weer wat gezonder te eten), heb ik altijd wat makkelijke recepten achter de hand.

Een daarvan is de stamppot met zoete aardappel, rucola, chorizo en geitenkaas. En voor de liefhebber met nog wat pijnboompitjes! Het fijne van dit recept is dat je er eigenlijk van kunt maken wat je zelf wilt. Mislukken kan niet. Dit recept is ook ideaal voor als je een keer alleen eet. Koken op maat dus eigenlijk. De onderstaande hoeveelheden zijn slechts een richtlijn. Ga gewoon zelf eens variĆ«ren om jouw ideale smaakcombinatie te krijgen. Neem de aardappelpuree als basis en gooi er een keer wat meer rucola en zongedroogde tomaten bij, of vervang de chorizo door lamsworstjes. 

Stamppot zoete aardappel, rucola, geitenkaas, chorizo

Stamppot rucolaAantal personen: 2

Ingrediƫnten
500 gram zoete aardappel
80 gram rucola
125 gram chorizo
75 gram geitenkaas
10 zongedroogde tomaten
zout en peper
eventueel wat (kook)room

Bereidingswijze

  • Schil de zoete aardappelen, snij deze in blokjes en kook de aardappelen in 12 minuten gaar.
  • Snij de chorizo in kleine stukjes en bak deze in de koekenpan.
  • Snij de zongedroogde tomaten in stukken.
  • Als de zoete aardappelen gaar zijn, giet je het water af en stamp je de aardappelen.
  • Wil je een beetje romige puree dan kun je wat (kook)room toevoegen.
  • Voeg de chorizo, zongedroogde tomaten en rucola toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg voor serveren de geitenkaas toe.

Tips

  • Voeg wat pijnboompitten toe.
  • Vervang de chorizo door lamsworstjes, al dan niet in stukken