Albert Heijn en het Voedingscentrum zijn gestart met een actie tegen voedselverspilling. Door het uitdelen van 1 miljoen eetmaatjes, een maatbeker om de juiste hoeveelheid pasta en rijst in af te meten, willen ze de voedselverspilling terugdringen. Ik zet mijn vraagtekens bij deze actie en verwacht dat van die 1 miljoen maatbekers er 900.000 in een keukenkastje verdwijnen en nooit het daglicht zien.
Als je toch iets tegen voedselverspilling wilt doen, steun dan, net als ik, Kromkommer. Ik ben met ingang van vandaag een gekke groente held. En ik ben er trots op!

Kromkommer, een initiatief van Chantal, Jente en Lisanne, gaat voedselverspilling te lijf en wil 'gekke groente' in soepen en delicatessen weer op ons bord krijgen. Het drietal redt gekke groente. En wat is gekke groente? Niets meer en niets minder dan bijvoorbeeld een kromme komkommer, tweelingtomaten, kronkelcourgettes, tweebeenwortels en hartvormige aardappels. Groente waar niets mis mee is maar wat wij in de winkel laten liggen omdat het afwijkt van wat wij ‘normaal’ vinden. Daarnaast wordt er ook nog eens kilo’s aan goede groenten verspild omdat er soms simpelweg te veel van is.

Verwerken van kromme groenten

Kromkommer is de afgelopen jaren bezig geweest met het experimenteren met het verwerken van kromme groenten tot heerlijke en houdbare producten. Dit leverde hen een frisse mosterd, spicy ketchup, unieke jam en super-yummy gazpacho op. Dit jaar wil Kromkommer een soeplijn lanceren met groenten die het anders niet zouden redden.
Heb ik je al overtuigd? Meer informatie lees je op www.kromkommer.com. De crowdfundingactie loopt tot en met 14 maart en er is al 72% van het bedrag binnen. Moet toch lukken om de laatste 28% voor die datum te realiseren? Voor 10 euro kun je al je steentje bijdragen. Voor dit bedrag ben je kromkommer-supporter en ontvang je een toegangsticket voor het grote Kromkommer launch event. Dat is inclusief een drankje én lekkere hapjes van gekke groente. Daar krijg je ook de kans om van de eerste editie van de Kromkommer-soepen te proeven. Kortom, te leuk om niet een steentje aan bij te dragen.