Op mijn Voedie wishlist staat als een van mijn wensen dat ik een eigen moestuin wil. Nu sta ik niet echt bekend om mijn groene vingers dus dat kan nog weleens een probleem worden. Misschien moet ik klein beginnen en eens kijken of ik een avocadoplant kan kweken.
Ik zag hierover op Twitter een berichtje voorbij komen met instructies en ik werd wel gelijk heel enthousiast! Inmiddels staat de pit 16 dagen en wacht ik in spanning af op de eerste tekenen van nieuw leven.

Sinds ik bewuster ben gaan eten en onder meer zuivel uit mijn menu heb geschrapt, heb ik mijn dagelijkse schaaltje yoghurt met muesli en/of fruit en superfoods moeten vervangen door iets anders.
Ik begin de dag regelmatig met een smoothie met amandelmelk, diverse soorten fruit en hennepzaad. Af en toe wissel ik het af met een schaaltje boekweit met amandelmelk, chia, appel en tahin. En toch blijft er iets knagen want als je het hebt over bewuster eten, dan wordt daar vaak automatisch het woord gevarieerd aan gekoppeld en daar heb ik wat moeite mee.

Ik ben gek op het bakken van taarten, cakes of andere lekkernijen. Sinds ik enkele maanden geleden bewuster ben gaan eten en onder meer suiker laat staan moest ik op zoek naar andere recepten. Ik maakte eerder al met veel succes bananenbrood en de double chocolate strawberry cake. Ook had ik inmiddels het foodcafé Rawsome in Arnhem ontdekt waar ik geproefd had van de zoete lekkernijen, zoals appeltaart, brownie, notentaart en bonbons (allemaal raw). Dit wilde ik natuurlijk thuis ook kunnen maken. Toen ik las over de workshop waarbij we zelf aan de slag zouden gaan met het maken van hartige en zoete gerechten heb ik me direct ingeschreven. Ik was heel benieuwd naar de bereidingswijze en wilde ook graag meer weten over het hoe en waarom van raw food.

Jongens, jongens, wat heb ik vrijdag lekker gegeten bij De Nieuwe Winkel in Nijmegen. By far het beste en leukste restaurant waar ik ooit ben geweest.
Wat mij betreft verdienen ze een ster! Of nee, doe toch maar niet. Laat het nog maar even lekker zijn zoals het is en druk er maar geen stempel op. Nu is het (nog) lekker ongedwongen, zonder opsmuk en met tijd voor een praatje met de gasten.

Al struinend door Brussel en smachtend naar een lekkere kop koffie kwam ik vorige week donderdag bij EXKi op de Grasmarkt uit. Een groen uithangbord met een wortel en de woorden natural, fresh & ready deed me vermoeden dat dit, gezien mijn gezonde levensstijl, wel iets voor mij zou zijn.
EXKi is naar eigen zeggen een kwalitatief snelrestaurant. Je kunt hier inderdaad snel wat te eten halen, maar er is ook de mogelijkeheid om dit rustig op te eten in het restaurantgedeelte. Broodjes, salades in alle soorten en maten, soep, sapjes, gebakjes, warme gerechten; het kan niet op.