Tijd voor iets nieuws op mijn blog! Ik maak dagelijks een of meerdere foto's van wat ik kook, bak, maak, eet en doe. Ik post deze op Facebook, Twittter of Instagram, maar sommige foto's halen de social media niet of vergeet ik te posten, terwijl ze wel heel leuk zijn om te delen. Omdat lang niet al mijn lezers op social media actief zijn leek het me een leuke toevoeging voor mijn blog om eens per week een overzicht te posten van mijn week. Een andere reden om dit te doen is dat ik merk dat veel mensen denken dat ik alleen maar bezig ben met eten. Dat is niet zo! Ik wil jullie daarom ook wat meer inzicht geven in het leven van Dafne, want naast bloggen, koken en bakken heb ik ook nog andere hobby's en bezigheden. 

Er is geen ontkomen meer aan, de zomer is over, uit, voorbij. Geen avonden meer op het terras en op een spontane barbecue of picknicken in het park hoef ik dit jaar ook niet meer te rekenen. Maar hoe jammer dit ook is, de herfst en winter hebben op eetgebied ook weer zoveel voordelen dat het treuren om het einde van de zomer bij mij niet lang duurt. Het is weer tijd voor gerechten met onder meer wild, pompoen en pastinaak! Veel restaurants presenteren deze weken weer hun nieuwe kaart, zo ook brasserie de Boerderij in Arnhem. Tijdens een speciale proefavond mocht ik onlangs aanschuiven voor een 5-gangendiner waar de gerechten van de nieuwe kaart werden gepresenteerd.

44 dagen VoedieHet is vrijdag weegdag, maar voor het eerst sinds ik mijn challenge ben begonnen sta ik niet op de weegschaal. Iedereen die mij vanaf het begin heeft gevolgd heeft natuurlijk gemerkt dat er hele grote gaten zijn ontstaan tussen mijn blogs. Ik had enerzijds niet zoveel te vertellen en anderzijds lag mijn focus ook heel ergens anders. Is de challenge mislukt? Nee, dat zeker niet, want er is sowieso 5,4kg af en dat waren wel belangrijke kilo's. Het pafferige is verdwenen en ik zit weer lekkerder in mijn vel. Qua sporten gaat het top! Ik loop drie keer per week hard, zwem en doe aan bootcamp. Niet heel consequent als het gaat om zwemmen en bootcamp, maar dat is omdat het lopen van de marathon mijn topprioriteit is en als ik rust nodig heb dan neem ik dat.

Ik ben gek op linzen en gebruik ze zowel in de soep als bij bijvoorbeeld curry's of salades. Ik vind ze een goede vervanger voor maaltijden met pasta en rijst. Ze zijn rijk aan vezels en eiwitten en zorgen voor een lang verzadigd gevoel. Linzen worden veel gebruikt in de Arabische keuken en daarom is het ook niet verwonderlijk dat in een kookboek als Vegarabia recepten staan met linzen. Ik mag uit dit boek een recept met jullie delen, namelijk de linzen met zoete wortel, dadels en goudkleurige room. Ik vind het een bijzonder fijn recept waarbij robuuste smaken worden gecombineerd met een romige dressing en het zoete van de wortel en de dadel. Ik ben benieuwd of jij ook zo enthousiast bent over dit gerecht! Let me know.

VoedieEn zo ga je van een dagelijkse update naar bijna twee weken radiostilte. Als je was gaan denken dat ik was afgehaakt dan kan ik je dat niet kwalijk nemen. Nee, ik ben niet gestopt en nog steeds volop in training voor de marathon van San Sebastian. Daarnaast let ik ook nog steeds op mijn gewicht. Als we het dan toch over deze twee aspecten van mijn challenge hebben, dan zal ik ook maar gelijk zeggen dat deel één (trainen voor de marathon) succesvoller is dan het afvallen. Kort samengevat ben ik nog steeds zoekende naar een balans. Eigenlijk naar de ideale balans. Een gezonde leefstijl past bij mij, maar hoe ik dat voor de rest van mijn leven goed toe kan passen is nog de vraag.