Soms vallen werk en hobby mooi samen. Onlangs mocht ik voor de huis-aan-huiskrant Arnhemse Koerier Saakje Vissser interviewen over haar boek Saakje's Zoete Bakboek. Hoe leuk is het om met een stadsgenoot te praten over bakken en het maken van een eigen kookboek. Naast een deel uit het interview mag ik Saakje's recept voor oranjekoek met jullie delen. Niet alleen één van mijn favorieten, maar ook van Saakje.


Werken, werken, werken. Ik leek de afgelopen maanden bijna niets anders te doen. De spaarzame vrije tijd die ik had ging 'op' aan hardlopen en bijtanken. Op zulke momenten staat mijn hoofd ook niet zo naar koken en verlies ik het gezonde eten ook al snel uit het oog. Snel en makkelijk was mijn credo. Toeval of niet… in die periode mocht ik een aantal superfoods van Linwoods testen.


Ken je het receptenopschrijfboek van Yvette van Boven? Ik had 'm al een tijdje op mijn bureau liggen en bladerde er af en toe wat in, maar nu heb ik het boekje herontdekt! Het receptenopschrijfboek oftewel het Home made food notebook is een must have voor iedereen die altijd vergeet welke groente nou wel of niet in de koelkast bewaard moet worden, hoeveel milliliter een cup is of weleens met recepten in het Engels aan de slag wil gaan maar dan altijd op moet zoeken wat bijvoorbeeld beetroot, bell pepper of curly cale is.

Toen we 10 jaar geleden ons huis kochten en van 4 keukenkastjes naar ruim de dubbele hoeveelheid gingen voelde ik me de koning te rijk. Al die ruimte! Inmiddels groeien we aardig uit onze keuken en moeten we iets creatiever omgaan met de beschikbare ruimte. En zo werd het idee geboren om een kruidenrek te maken in onze deurpost. Een gouden idee en een absolute aanrader voor een ieder die extra ruimte nodig heeft.


Ooit gehoord van kruidenthee om te ontzuren? Ik tot voor kort niet. Ik kon me er werkelijk niets bij voorstellen en nieuwsgierig als ik ben wilde ik het dan gewoon proberen en ontdekken wat het is en waar het goed voor is.