GazpachoVolgens mij val ik in herhaling als ik zeg dat ik een groot liefhebber ben van soep. Soep maken, soep eten of schrijven over soep op mijn blog www.tijdvoorsoep.nl. Het maakt niet uit in welke vorm. Gisteren hebben we een voorproefje gekregen van de zomer en dan denk ik meteen aan gazpacho. Dit Spaanse gerecht staat zomerdag bij ons regelmatig op het menu. Gazpacho is een koude soep van rauwe groenten en kruiden en dat hoor je ijskoud te eten. Voor serveren moet het minimaal een uur in de koelkast, maar ik vind het gerecht het lekkerste als het een hele dag heeft gestaan. Serveren met wat brood en/of salade.


Recept voor gazpacho

Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
4 tomaten
1/2 rode paprika, in in stukjes
1 komkommer
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1/2 ciabatta, in tien plakjes gesneden
1 eetlepel balsamico-azijn
4 eetlepels olijfolie
zout en peper

Bereiding
Pureer de tomaten, paprika, komkommer, sjalot en de knoflook in de keukenmachine.
Verwijder de korsten van 2 sneetjes ciabatta en verkruimel dit boven het groentemengsel.
Voeg de azijn en drie eetlepels olie toe en pureer het nogmaals kort.
Breng het op smaak met peper en zout.
Zet de gazpacho minimaal een uur in de koelkast om het goed koud te laten worden.
Rooster voor je het gerecht gaat serveren de sneetjes ciabatta bruin en besprenkel ze met olie.

Kijk voor meer soeprecepten op www.tijdvoorsoep.nl. Geen updates missen? Like dan Tijd voor Soep op Facebook of op Twitter via @tijdvoorsoep