Jongens, jongens, wat heb ik vrijdag lekker gegeten bij De Nieuwe Winkel in Nijmegen. By far het beste en leukste restaurant waar ik ooit ben geweest.
Wat mij betreft verdienen ze een ster! Of nee, doe toch maar niet. Laat het nog maar even lekker zijn zoals het is en druk er maar geen stempel op. Nu is het (nog) lekker ongedwongen, zonder opsmuk en met tijd voor een praatje met de gasten.

Al struinend door Brussel en smachtend naar een lekkere kop koffie kwam ik vorige week donderdag bij EXKi op de Grasmarkt uit. Een groen uithangbord met een wortel en de woorden natural, fresh & ready deed me vermoeden dat dit, gezien mijn gezonde levensstijl, wel iets voor mij zou zijn.
EXKi is naar eigen zeggen een kwalitatief snelrestaurant. Je kunt hier inderdaad snel wat te eten halen, maar er is ook de mogelijkeheid om dit rustig op te eten in het restaurantgedeelte. Broodjes, salades in alle soorten en maten, soep, sapjes, gebakjes, warme gerechten; het kan niet op. 

Vrijdagavond is het bij ons thuis over het algemeen pizza-avond. Heel af en toe maken we zelf een pizza, maar eigenlijk kopen we ze bijna altijd kant en klaar bij de supermarkt. Sinds ik een aantal weken met paleo ben begonnen is het eten van pizza met een bodem van deeg geen optie meer.
Gelukkig zijn er online verschillende recepten te vinden voor een alternatieve pizza. Ik was meteen enthousiast over het maken van een glutenvrije pizza met bloemkoolkorst.

Ik heb even aan de benaming bananenbrood moeten wennen. In mijn fantasie zag ik dan direct een smeuïg, erg naar banaan smakend baksel voor me. Niet iets waar ik warm voor liep.
Enkele weken geleden heb ik mijn eerste bananenbrood gemaakt. Dat was echter niet paleo proof en barstensvol suiker. Ik heb daar toen niets van gegeten, maar kreeg wel veel goede reacties. Hoogste tijd om aan de slag te gaan met een paleo versie.
En voordat iedere niet-paleo eter nu afhaakt. Probeer het zelf eens te maken, het is echt lekker, ook zonder grote hoeveelheden suiker!

Sugarless, de lunchroom van Jennifer de Jong, in Amsterdam, is naar eigen zeggen de eerste lunchroom in Amsterdam met haar eigen specialisatie in luxe, dagverse, biologische lunches en sappen, vrij van geraffineerde suikers en ongezonde zoet-, kleur-, geur- en smaakstoffen. Als foodie daarom voor mij een ‘must eat’ tijdens een dagje Amsterdam.
Met her en der een schoonheidsfoutje heeft Sugarless haar mission statement: ‘onze gasten kwaliteit en gastvrijheid bieden in een warme en huiselijke sfeer’ wat mij betreft waar kunnen maken. 

Als ik een dagje ga winkelen in een (grote) stad dan probeer ik altijd zoveel mogelijk zijstraatjes mee te pakken. Juist daar zitten de leuke, kleine winkeltjes en eettentjes.
Het is een beetje zoeken, maar altijd de moeite waard. Tijdens mijn bezoek aan Den Bosch ontdekte ik op deze manier Crème coffee and pastry, een koffiebar waar je bijzondere lunchgerechten en gebakjes kunt bestellen. Het is deze zaterdagmiddag gezellig druk.

Bij toeval las ik afgelopen weekend in een Winelife van vorig jaar een review over New Fork. Brings back good memories! Luchen of dineren doe ik graag buiten de deur. Als ik een stad ga bezoeken kijk ik vaak van tevoren even op internet voor leuke adresjes. Dat je soms bij toeval ook op onvergetelijke adresjes kunt stuiten bleek vorig jaar bij een bezoek aan Rotterdam. Al dwalend om en rond de Coolsingel viel mijn oog op New Fork, een ontbijt en lunchrestaurant waar je eerlijk en verantwoord kunt eten. Niet alleen het eten is bio en verantwoord, zelfs het bestek en de servetjes. Een super concept. Dit adresje staat in mijn geheugen gegrift voor een volgend bezoek aan Rotterdam.

New Fork, Coolsingel 141, Rotterdam