Naast bakken is het maken van soep een van de dingen die ik graag en veel doe. Hoewel het seizoen voor pompoensoep weer bijna is 'losgebarsten', ben ik toch wel erg blij met deze nazomer en het feit dat ik daarom nog regelmatig gazpacho kan maken. Ik maak altijd een behoorlijke hoeveelheid zodat ik er een aantal dagen van kan eten. Hoe langer de gazpacho staat hoe beter! Dit recept is echt het allersimpelste recept dat je kunt bedenken. Ik had nooit gedacht dat de combinatie van watermeloen en tomaat zo lekker kon zijn. Mocht je na het maken van deze gazpacho nou de smaak te pakken hebben dan vind je op mijn andere blog Tijd voor soep nog meer recepten. 

gazpacho

Ik ben een bijzonder eigewijze kok. Nu hoeft dat op zich helemaal geen probleem te zijn, maar in mijn geval is dat het wel. Ik blijf continu dezelfde fouten maken en ook qua niveau kom ik niet vooruit. Een beetje 'scholing' op dit gebied is daarom geen overbodige luxe. En dus ga ik op kookcursus. Eentje voor beginners op precies te zijn.

kookstudio


Soms vallen werk en hobby mooi samen. Onlangs mocht ik voor de huis-aan-huiskrant Arnhemse Koerier Saakje Vissser interviewen over haar boek Saakje's Zoete Bakboek. Hoe leuk is het om met een stadsgenoot te praten over bakken en het maken van een eigen kookboek. Naast een deel uit het interview mag ik Saakje's recept voor oranjekoek met jullie delen. Niet alleen één van mijn favorieten, maar ook van Saakje.


Werken, werken, werken. Ik leek de afgelopen maanden bijna niets anders te doen. De spaarzame vrije tijd die ik had ging 'op' aan hardlopen en bijtanken. Op zulke momenten staat mijn hoofd ook niet zo naar koken en verlies ik het gezonde eten ook al snel uit het oog. Snel en makkelijk was mijn credo. Toeval of niet… in die periode mocht ik een aantal superfoods van Linwoods testen.


Ken je het receptenopschrijfboek van Yvette van Boven? Ik had 'm al een tijdje op mijn bureau liggen en bladerde er af en toe wat in, maar nu heb ik het boekje herontdekt! Het receptenopschrijfboek oftewel het Home made food notebook is een must have voor iedereen die altijd vergeet welke groente nou wel of niet in de koelkast bewaard moet worden, hoeveel milliliter een cup is of weleens met recepten in het Engels aan de slag wil gaan maar dan altijd op moet zoeken wat bijvoorbeeld beetroot, bell pepper of curly cale is.