Een bezoek aan Rotterdam is voor een foodie niet compleet als je de nieuwe Markthal, de eerste overdekte marktvloer in Nederland, niet hebt gezien. Hoe nieuwsgierig ik ook was, even snel langsgaan zat er tot dusver vanwege de afstand niet in. Toen ik vorige week voor een boekpresentatie in Rotterdam moest zijn, kon ik eindelijk eens met eigen ogen zien waar iedereen al weken over praat. De Markthal opende een maand geleden de deuren en heeft al ruim een miljoen mensen getrokken.
Het blijft een worsteling. Ik wil best biologisch vlees eten, maar vindt het dan vaak eigenlijk toch weer te duur. En dat niet alleen, ook weet ik niet goed waar het vandaan komt en of het echt wel zo biologisch en zoveel beter is. Voor kritische consumenten zoals ik zijn er gelukkig alternatieven. Via koopeenvarken.nl koop je vlees dat direct van de boer aan de consument wordt geleverd en dat bovendien ook nog eens goed betaalbaar is.
Pizza is voor mij een echte vrijdagavondmaaltijd. Aan het einde van de week heb ik over het algemeen weinig zin om te koken en dan is de keuze voor pizza snel gemaakt. In veel gevallen haal ik dan een kant-en-klare koelverse pizza, maar soms ga ik ook zelf aan de slag. Deegbodems kun je zelf maken of als je op de gezonde toer bent met bloemkool, maar kopen kan net zo makkelijk. Bij de supermarkt kun je kant-en-klare ronde bodems kopen in verschillende varianten die voor zo'n snelle maaltijd best goed te eten zijn. Mijn favoriete zelfmaakpizza van dit moment is er eentje met venkel, ui en spek.
Ik ben een groot liefhebber van koffie en thee, maar soms heb ik weleens zin in een ander soort warme drank. Maar wat dan? Ik drink alleen zwarte koffie en met allerlei andere koffievarianten maak je mij niet blij. Van warme chocolademelk gruwel ik en dan ben je wel vrij snel door je assortiment warme dranken heen. Onlangs ontdekte ik de Lombardia hot drinks. In België zijn deze hot drinks met schuimlaag al enorm populair en nu zijn ze in de soorten GingerLove, GreenLove en Coconut Vibrations ook in Nederland verkrijgbaar.
Maïs in de soep? Kan dat? Dat waren mijn eerste gedachten toen ik zocht naar een nieuw soort soep om te gaan maken. Even geen pompoen, tomaat of groentensoep, maar een keer geheel iets anders. Samen met zoete aardappel, peper en gerookte paprikapoeder bleek dit een heerlijke soep op te leveren. Tip! Bereid de soep een dag van tevoren, want hoe langer deze soep staat hoe lekkerder deze wordt. Bijna zonde om direct na bereiding op te eten!