De knop is weer om. En dat voelt goed! De afgelopen jaren zat ik – als ik heel eerlijk ben – niet lekker in mijn vel. Het was me in 2014 gelukt om mijn gewicht terug te brengen naar 63 kilo, maar dat is in de loop der jaren weer opgelopen naar 76 kilo. En dat getal op de weegschaal in combinatie met mijn lengte betekent: overgewicht.

Ik ben een groot liefhebber van de Italiaanse keuken. Als de kookstudio waar ik mijn kookcursus volg aankondigt een Italiaanse chef te laten overvliegen om workshops te geven, dan MOET ik daar natuurlijk bij zijn. En zo geschiedde… Nadat ik via socialmediakanalen van Kookstudio 75 al verschillende foto’s voorbij had zien komen, was het afgelopen maandag eindelijk mijn beurt.

Er zijn van die dagen dat ik weinig zin heb om te koken. Om te voorkomen dat ik een pizza in de oven ga schuiven (niets mis mee, maar een van mijn goede voornemens is om weer wat gezonder te eten), heb ik altijd wat makkelijke recepten achter de hand.

Een daarvan is de stamppot met zoete aardappel, rucola, chorizo en geitenkaas. En voor de liefhebber met nog wat pijnboompitjes! Het fijne van dit recept is dat je er eigenlijk van kunt maken wat je zelf wilt. Mislukken kan niet. Dit recept is ook ideaal voor als je een keer alleen eet. Koken op maat dus eigenlijk. De onderstaande hoeveelheden zijn slechts een richtlijn. Ga gewoon zelf eens variëren om jouw ideale smaakcombinatie te krijgen. Neem de aardappelpuree als basis en gooi er een keer wat meer rucola en zongedroogde tomaten bij, of vervang de chorizo door lamsworstjes. 

Voor pompoensoep kun je me altijd wakker maken! Gedurende het seizoen heb ik altijd wel een voorraadje liggen. Ik sla eens in de zoveel tijd ‘groot’ in bij een landwinkel bij ons in de buurt. Dit is misschien wel de enige groente waarbij het echt lukt om dit consequent lokaal te kopen. Mijn streven is om dit voor zoveel mogelijk groenten te doen, maar daar wordt aan gewerkt (zullen we maar zeggen).

Terug naar de soep. Het leuke van dit recept is dat je de pompoen niet kookt, maar in de oven laat garen. Ik ben er wel een fan van om de oven te gebruiken. Zo geef je de soep net iets extra’s. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden: hieronder vind je mijn recept.

Sauzen en smaakmakersIk maak de laatste tijd steeds meer zelf, maar sauzen koop ik nog kant-en-klaar. Nu ik het kookboek Sauzen en smaakmakers in huis heb komt daar verandering in. Te beginnen met mangochutney!